Prata med mig på Facebook

Böcker som färskvara


(21 juli, 2010 22:22)

Böcker räknas idag som färskvaror. De har ett par månader på sig att sälja och läsas. I bästa fall lånas de ut under några år på landets bibliotek. Sedan ska de bytas ut för att bereda plats för nya och åter nya böcker. Det är väl bra med omsättning av böcker men ibland byter man böcker bara för bytandets skull. Vi glömmer att det kommer nya läsare.
Häromdagen läste jag om Ernest Hemingways ”Den gamle och havet”. Det var många år sedan vi sist stiftade bekantskap och det var med nyfikenhet jag tog mig an verket. Jag kunde med ens konstatera att det än idag är ett mästerverk som står sig väl. Språket är lika avskalat, vackert och tilltalade som första gången jag läste boken.
Själv är jag lycklig lottad. Mina första böcker, ”Bland hajar och andra äventyr” och flera andra, ska till hösten ges ut som digitala böcker på nätet. Det är företaget Elevdata som håller i denna utgivning. För mig blir det som extra bonus då mina böcker kommer att finnas tillgängliga för nya läsare under många fler år.

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se