Prata med mig på Facebook

Då får jag ljuga hur mycket jag vill


(07 juni, 2011 08:40)

Jag gillar verkligen att få skriva barn- och ungdomsböcker. Vid mina författarbesök brukar jag berätta för eleverna att det är tillåtet att ljuga precis hur mycket som helst när man skriver. Det är väl ett att få tillfälle där jag får ljuga och gör jag det riktigt bra kan jag till och med få beröm för det. Men att skriva betyder också att jag får bestämma allt själv. Livet innehåller rätt många måsten. Det är att betala räkningar, besiktiga bilen, byta däck, laga stuprännor, tvätta, diska, handla och laga mat. Listan tar aldrig slut. Men när jag skriver finns inga måsten. Då är det jag som betämmer. Om jag vill kan jag till och med ta livet av folk i mina berättelser. Det är ju rätt stor frihet.
Nu skriver jag även faktaböcker. Det är nästan lika kul. Det finns dock ett litet problem med att skriva faktaböcker. Då är det inte tillåtet att ljuga. Det blir stora problem om jag inte håller mig till sanningen.
Till hösten kommer en helt ny faktaserie från Nypon Förlag. Det är en serie som går under namnet "Nu fattar jag". Först ut är tre böcker i ämnena historia, teknik och biologi. Det handlar om vikingar, teknik med el och sex och lite sånt. Det är böcker som innehåller båda fakta och skönlitterär text för att förankra kunskaperna hos eleverna. Ett grepp som jag tror mycket på.

Lämna en kommentar:


10 juni, 2011 16:09

säger:

okej
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se