Prata med mig på Facebook

Dyslexivecka


(06 oktober, 2010 18:08)

Den här veckan pågår den europeiska dyslexiveckan på flera platser runt om i landet. Mer information om de olika aktiviteterna finns på dyslexiförbundet FMLS´s hemsida:

http://www.fmls.nu


Dyslexi och andra läs och skrivsvårigheter är vanliga bland barn- och ungdomar men också lika vanligt bland stora delar av den vuxna befolkningen. Läs och skrivsvårighet växer inte bort av sig själv. Tyvärr måste de som har dessa svårigheter ofta kämpa betydligt hårdare med sina studier och i arbetslivet än många andra. Därför är det extra viktigt att samhället stöttar med bidrag, forskning och utveckling av hjälpmedel.
Det känns i hjärtat när jag läser att FMLS måste gå ut med en namninsamling för att rädda Skrivknuten. Skrivknuten är en av Dyslexiförbundet viktigaste delar där man ger råd och stöd till enskilda men också anordnar föreläsningar, konferenser om läs och skrivsvårigheter samt matematiksvårigheter. Skrivknuten har år efter år fått minskade bidrag av staten och nu är verksamheten hotad. En skandal i ett sådant rikt land som Sverige!
Länk till namninsamlingen:

http://www.fmls.nu/fileserver/NamninsamlingSkrivknuten-10.pdf

Om någon lider av dålig syn får man glasögon. Om någon lider av läs och skrivsvårigheter behöver man också hjälpmedel. Varför är det så svårt att förstå?

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se