Prata med mig på Facebook

En annorlunda höst


(21 augusti, 2011 14:50)

Nu har sommaren så sakta glidit över till sensommar. Den sköna hösten är snart på ingång. För mig är det en lite annorlunda tid. För första gången på länge har jag inga böcker att beställa, scheman att göra eller elever att undervisa. Jag är inte längre lärare utan författare på heltid. En lite omtumlande upplevelse. Nu är det upp till mig själv att göra mitt eget schema för varje dag, vecka och år. Tur att jag har flera projekt med böcker som ska skrivas. Dessutom ramlar författarbesöken in i en strid ström Först ut blir Nyvångsskolan i Kävlinge redan nu på torsdag. Då jag ska träffa elever i klasserna tre och fyra.
En sak är säker. Jag kommer att sakna skolan, kollegor men framförallt eleverna. Det är ett av världens roligaste och viktigaste jobb att undervisa vår blivande framtid. Tyvärr har inte alla förstått detta med tanke på lärarnas status och lön.
För mig var det inte möjligt att kombinera mitt författarskap med att undervisa. Tiden räckte inte till. Jag var tvungen att vara tjänstledig alldeles för många timmar från skolans värld. Detta fick eleverna betala priset för eftersom det inte alltid sattes in en vikarie i mitt ställe. Inte bra om man är specialpedagog som jag och undervisar de elever som behöver extra mycket hjälp!
Nu ska jag inte gnälla. Jag är så otroligt privilegierad som har en möjlighet att få välja. Att skriva böcker och åka på författarbesök är som en dröm. Hoppas att den varar länge…

Lämna en kommentar:


24 augusti, 2011 15:15

Torsten säger:

Hej Ann! Trevligt att du hittade till min hemsida och blogg. Det ska bli kul att få åka tillbaka till Nyvångsskolan och träffa Klara och alla andra elever på skolan. Kanske kan jag ge några tips till några blivande författare.
Svara

24 augusti, 2011 13:56

Ann Pertmann säger:

Surfade in här efter att jag läste i skolans veckobrev att du skulle besöka Nyvångsskolan där min dotter går i 4an. Vad kul! Det där kommer att passa henne, hon har själv författarplaner så förbered dig på stora öron. (Klara heter hon)
Svara

21 augusti, 2011 19:24

Torsten säger:

Tack Hanna! Även jag kommer att sakna er. Jag gör det redan. Helst säkert kommer jag på besök lite då och då.
Svara

21 augusti, 2011 19:18

Hanna säger:

Vi kommer sakna dig jättemycket på skolan! Men du tittar väl ut till oss ibland...?
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se