Prata med mig på Facebook

Furulund med speciella minnen


(07 februari, 2011 12:33)

Den här veckan har börjat perfekt med ett författarbesök på Ljungenskolan i Furulund. Där träffade klass 4 men även fyrorna från Lackalänga skola. Det var det första av tre besök. Idag blev det mest författarpresentation och genomgång av böcker för att öka läslusten hos eleverna. De två nästkommande besöken ska vi ägna oss åt workshop och att skriva egna berättelser.
Varje gång jag står inför klasser, som idag, blir jag förvånad över hur koncentrerade eleverna är och att de orka lyssna på mig i över en timme. Och sedan på den obligatoriska frågestunden har de så många kloka och intelligenta frågor. Eleverna går ju bara i fyran!
Tack Ingrid och Thomas för att ni bjöd in mig.
Det var också speciellt för mig att komma tillbaka till Furulund. Det var inte så länge sedan jag och min far körde runt här med bil. Detta var min fars barndomssomrar som han ofta berättade om. Här bodde hans mormor och morfar. Huset där de bodde i finns inte kvar. Men min far trodde att det låg någonstans där Konsumbutiken ligger idag.
Hemma har jag en gammal soffa som en gång stått i huset som inte längre finns. I den sov min far när han var liten och var på besök hos sina morföräldrar i Furulund.
Tiderna förändras ständigt. Hus rivs och det byggs nya, människor lever och dör. Idag finns inte min far i livet. Därför tror jag att det är viktigt att försöka leva här och nu. Ta var på stunden och ögonblicket. Var rädda om varandra…

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se