Prata med mig på Facebook

Härliga recensioner


(21 september, 2012 11:18)

Det är så otroligt kul att skriva böckerna om Vilde Erik. Två nya böcker är redan klara. Det blir "Erik bygger en koja" och "Erik står i mål". Båda förväntas komma ut i början på 2013.
Nu väntar jag med spänning på Jonas Andersons fantastiska bilder. Han får med enkla medel en sådan värme, liv och humor i sina bilder. Vilken konst!
Och vilka härliga recensioner från BTJ när det gäller höstens böcker om Vilde Erik. Jag blir jämförd med Jörn Jensens böcker om Palle. Böcker jag inte läst men jag tror att det är en bra jämförelse. Här kommer i alla fall några väl valda citat:

Citat ur recension från BTJ

"Torsten Bengtsson har i sin serie om Erik skapat en svensk motsvarighet till Jörn Jensens böcker om Palle. (...)

Erik på fest är lätt att läsa med ett lixtal på 9. Det blir ungefär tio rader per sida. Jonas Anderson har gjort illustrationerna som finns med på varje uppslag. De avbildar karaktärerna på ett humoristiskt och livfullt sätt.

Böckerna om Erik passar såväl nybörjarläsare som dem som kämpar med läsningen. Det finns ingen åldersangivelse på Erik och det är bra. Ämnena passar många åldrar och ingen behöver känna att böckerna är barnsliga. Nypon förlag har på ett par år blivit en uppstickare att räkna med när det gäller lättlästa böcker för barn och ungdom."Christina Wedenmark, BTJ-häfte nr 21/2012
 
"Den enkla raka intrigen är lätt att följa med bara två stycken i persongalleriet. De enkla och korta meningarna har ett vardagligt språk. Illustrationerna visar såväl fiskedramatik, Eriks reaktioner och mysiga far-och-son stunder. De utgör en stor del av alla uppslag och förstärker både berättelsens dramatik och humor.

Erik fiskar passar för den som just har börjat läsa från sexårsåldern och uppåt. Eftersom boken inte alls känns barnslig så går den bra att plocka fram till några år äldre barn med försenad lästutveckling. Längst bak finns fyra besvarade frågor till författaren respektive illustratören Jonas Anderson. "

Margareta Brengdahl, BTJ-häfte nr 21/2012

 


Lämna en kommentar:


28 oktober, 2012 18:36

Erik säger:

Erik säger att böckerna äger!
Svara

24 september, 2012 17:06

Bengt säger:

Tummen upp!
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se