Prata med mig på Facebook

Härliga Tingsryd


(28 november, 2012 23:17)

Dag nummer två i Tingsryd. Dackeskolan med fyra klasser i årskurs 5 och 6. I morgon samma skola med nya klasser. 

Äntligen har jag varit på det berömda varuhuset Börjes i Tingsryd. Känns som att gå in i butik från 70-talet för er som minns EPA. På Hyllan serveras kaffe för 1.50 och en räkmacka för 22.50. Otroligt billigt. Men är man i Småland så är man.

Det är en bit att åka från Sätofta i Skåne, där jag bor, till Tingsryd. I skogarna i norra Skåne och även i Småland finns det gott om älg. För ett tag sedan var jag en sen kväll på väg hem med bil. Jag hade varit på ett författarbesök på biblioteket i Laholm. Mitt på vägen dök det plötsligt upp en stor älg. Tur i oturen var det raksträcka, inget möten och jag hade helljuset påslaget. Med det kändes som en evighet innan jag fick stopp på bilen. Tankarna rusade…

Älgen stod kvar i godan ro ett par meter från bilen. Den blängde på mig som om den ville visa vem det var som som bestämde. Först när jag tutat ett par gånger och blinkat med ljuset hoppade den till Och med värdiga kliv försvann skogens konung in i mörkret bland träden.

Jag kände hur jag darrade i kroppen när jag med knappt styrfart körde vidare. Efter bara några hundra meter blev jag stoppade i en poliskontroll. De ville se mitt körkort.

Men jag var i chock och pratade bara om älgen som jag några minuter tidigare varit nära att köra på. Då sa polisen ganska barsk:

– Det är nog bäst att du få blåsta också!


Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se