Prata med mig på Facebook

Hej då Hongkong!


(22 april, 2011 10:22)

Omtumlande plats

  Dagarna går snabbt när man är på en ny och spännande plats. I vilket fall är det tid för mig att lämna Hongkong och återvända till Sverige. Hongkong har varit en omtumlande plats som jag gärna återvänder till. Trots det stora antalet människor på en extremt liten yta fungerar det mesta otroligt bra. I tunnelbanan, som för övrigt är kliniskt ren utan klotter, går tågen med en minuts mellanrum. Ett tips till SJ.  Ett annat kapitel är maten. Sällan har jag ätit så gott och så varierat till så låga priser. Det har varit grillad anka, kinesisk buffé där vi har fått tillaga maten själva över en stekplatta vid bordet och andra spännande rätter.
För mig har det varit extra kul att dottern varit på plats i Hongkong sedan några månader tillbaka och lärt känna staden och en del ställen som jag som tillfällig besöker aldrig hade hittat till. Det gjorde mitt besök så mycket roligare.

Barn till låns

Det finns många klyschor. En av dem är att vi kan se tiden rusa iväg genom att se på hur våra barn växer upp. En annan är att vi bara har våra barn till låns under en väldigt kort tid. Men för mig har dessa så kallade sanningar blivit till verklighet. När min äldsta dotter började plugga i en annan del av världen inser jag att jag måste vända blad och börja på ett nytt kapitel. Barn växer upp, flyttar hemifrån och gör sedan som de vill. Det är bra och så ska det givetvis vara även om det tar ett tag som förälder att inse att detta är den bistra verkligheten. Istället gäller det att glädjas åt de stunder som bjuds och man får vara tillsammans.
I mitt fall fick jag både träffa dottern och se en annan del av världen och en stad som jag säkert kommer att återvända trots att den ligger lite väl långt borta från Sverige. 


Några Hongkong bilder 

      
  Från "The Peak"                               Hongkong by night                          Undertecknad

Lämna en kommentar:


29 april, 2011 22:54

Torsten säger:

Det kan jag lugnt påstå. En underbar blandning mellan Asien, Kina och lite Europa. Dit hoppas jag att en gång få återvända, Intressant med framtiden. På 1700-talet var fransmännen ledande, 1800-talet britterna och 1900-talet tillhörde USA. Nu är alla tre nere på knäna. Nästa hundra år kommer att tillhöra Kina...
Svara

23 april, 2011 22:39

Iris säger:

verkar vara en nice stad
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se