Prata med mig på Facebook

Krumelurkul 3 - Väck läslusten!


(11 maj, 2024 23:46)

Till hösten kommer Krumelurkul för årskurs 3. Nu finns det grundböcker för tre olika nivåer, arbetsböcker, bokstavsböcker, lärarhandledningar och digitalt material för årskurserna 1-3. Helt fantastiskt att jag har fått vara med och skriva historierna.  

I Krumelurkul får vi följa vännerna Otis och Luna som bor i samma hus, Otis på första våningen och Luna på nionde. De har varit kompisar sedan de var små. Torsten Bengtssons underfundiga texter förvandlar vardagliga händelser till spännande äventyr med mycket värme och stor igenkänning.


Läseboken består av tolv separata berättelser, uppdelade på 24 kapitel. Varje historia löper över två kapitel och spännande cliffhangers driver läsandet framåt. För varje ny berättelse har du möjlighet att fånga elevernas intresse på nytt. I början av läsebokens försvinner Lunas ödla Örjan. I bokens illustrationer får eleverna ledtrådar till var Örjan för tillfället gömmer sig, medan Otis och Luna fortfarande svävar i ovisshet. Klassen samlas kring högläsning av berättelsen och får en gemensam läsupplevelse med samtal om ord, begrepp och textens innehåll. Därefter följer enskild lästräning på elevens egen nivå.

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se