Prata med mig på Facebook

Mera Hongkong


(18 april, 2011 19:27)

Efter ett tropiskt regnväder med åska har dagen varit som en svensk högsommardag. Tyvärr är luften inte den bästa på grund av den massiva trafiken. Tur att det blåser en svag bris från havet.
Idag har vi varit uppe på Victoria Peak med utsikt över hela staden men även sett ett buddistiskt tempel, Bank of China och lite shopping. Utbudet för mig är begränsat. I klädväg är största storleken för det mesta L och skostorlekarna slutar vid 43. Inte lätt för mig som är 1.86 lång. Känner mig som en jätte på gatorna.
Utanför en bank pågick en demostration där flera personer stod och bankade på trummor och gick runt med skyltar där de anklagade banken för att vara en "Dirty Bank" som behandlade fattiga illa. Eftersom detta är Kina stod vi kvar och väntade på att polis eller militär skulle ingripa men inget hände.Tydligen finns det andra lagar i Hongkong än i övriga Kina där något liknande knappast hade fått inträffa.     

Lämna en kommentar:


20 april, 2011 16:56

Torsten säger:

Hej! Har ar fantastisk. Synd att jag maste aka hem idag. Sitter pa flygplatsen och vantar pa flyget. Helt klart att vi ses i Oskarshamn. Det ska bli sa kul att aka dit.
Svara

20 april, 2011 14:37

Barbro J säger:

Hej Torsten och Frida! Värmen avundas jag inte men nya kulturer är alltid spännabde, och att få träffa sin stora flicka. Jag gick in på sidan för att se om du ska till O-hamn. I så fall ses vi. Njut av er Asien-Påsk nu.
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se