Prata med mig på Facebook

Några frågor om SPLEJ från Barnens bibliotek


(19 december, 2022 22:12)

Hur fick du idén till SPLEJ-böckerna? 

- Jag ville skriva en modern deckare med ett tänkvärt innehåll. Varje bok ska ha ett aktuellt ämne, ett mysterium som två killar och två tjejer ska hjälpas åt att lösa. Ibland blir det lite läskigt. Då tar de hjälp av poliskommissarie Lisa Rask. Killarna och tjejerna har dessutom en egen studio där de spelar in egna program som de sedan lägger ut på sin Youtube-kanal som heter SPLEJ, S – studio, P- Peo, L-Lollo, E-Ester och J-Jamal. 

Hur kom du på namnet SPLEJ? 

- Från början var arbetsnamnet på böckerna SPLAY, men det var redan upptaget så då blev det SPLEJ efter karaktärernas namn och namnet på deras Youtube-kanal.  

Hur många böcker allt som allt har du skrivit? 

- Jag har skrivit väldigt många böcker, tror att det är omkring 130 olika titlar. 

Känns det bra att vara författare? 

- För mig är det en dröm och ett sätt att leva. Jag skriver nästan varje dag. Tänk att jag får skriva om vad som helst och jag kan göra det när jag vill. Om noll är sämst och fem är bäst så är det en sexa! 

Hur lång tid tar det att skriva en bok? 

- Det beror helt på vilken sorts bok jag skriver. Är det en lite tunnare bok som till exempel böckerna i Erik-serien som är 18 sidor eller om det är en lärobok för skolan på 200 sidor. Det kan ta allt från några veckor till flera år.  

Var dina föräldrar också författare?  

- Nej, min pappa jobbade i en fabrik och min mamma i en skoaffär.  

Var sitter du när du skriver? 

- Jag har ett jättefint arbetsrum med skrivbord, bokhylla och skrivbordsstol. Men jag trivs inte där, känner mig instängd. Istället vandrar jag omkring med min dator. Ofta hamnar jag vid köksbordet eller i sängen. Ibland sätter jag mig på ett fik på stan med en kopp kaffe. Då har jag hörlurar med musik som stänger ute prat. När jag reser på författarbesök runt om i Sverige försöker jag åka tåg. Det är ett härligt ställe att sitta och skriva på.  

Vem är din chef? 

- Jag har en tuff chef med höga krav som heter Torsten Bengtsson...

  Läs hela intervjun här.


Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se