Prata med mig på Facebook

Ny lärobok på gång


(22 augusti, 2010 22:41)

Under nästan ett och ett halvt år har jag hållit på med att skriva en bok om Sverige och andra världskriget. Det ska bli en lärobok för högstadiet och gymnasiet. Det är en egen idé som jag har funderat på under många år. Jag skrev ner en synopsis och presenterade idén för mitt bokförlag Liber där jag tidigare haft förmånen att skriva flera läroböcker i geografi och naturkunskap. De tände på idén och sedan dess har jag skrivit för brinnande livet. Till min hjälp har jag en redaktör som heter Ulla Segelman-Lindqvist. Hon är en mycket erfaren redaktör med många läroböcker på sitt samvete. För mig har vårt samarbete varit rena rama lyftet. Ulla är ett språkligt geni som ser saker som jag inte varit i närheten av att se. Det gör att boken växer för varje gång vi skickar texter mellan varandra.
Den här veckan ska jag åka till Stockholm. Då ska jag träffa Ulla och ansvariga på Liber. Nu börjar nästa fas i vårt arbete. Boken ska illustreras, formas och bildsättas. Ett nog så viktigt arbete där jag hoppas att få vara med på ett litet hörn.
Det här med att skriva och tillverka böcker är ett slitsamt, mödosamt, tidkrävande men ett ack så roligt arbete. Jag njuter till fullo!

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se