Prata med mig på Facebook

Nyhetsflöde


(24 oktober, 2012 19:20)

 Sonen och hans kompis hade inget att göra på en lunchrast i skolan. Men de var trötta på alla nej-sidor på Facebook och sidor med anspeglingar på rasism och främlingsfientlighet. Därför beslöt de sig för att driva med dessa sidor och startade Facebooksidan: "Nej tack! Till människor i Sverige".

Nu lite mer än en vecka senare har sidan fått över 45 000 gilla. En del av dessa har nog inte förstått ironin.

Detta är ett bra exempel på hur något sprider sig med blixtens hastighet. Kanske också typiskt att "Nej tack" -sidor " på Facebook har blivit så populära. Det är ju så mycket lättare att säga nej till saker än att bygga upp något eller sprida positiva budskap.

Tänk om det var lika lätt att samla 45 000 gilla genom att skriva:

 "Säg ja! Till fler och bättre skolbibliotek" eller "Säg ja! Till mer fler och bättre läsare" eller "Säga ja! Till fler och bättre lättlästa böcker". Detta bara för att ta några exempel som ligger mig varmt om hjärtat.


Lämna en kommentar:


02 november, 2012 13:34

Torsten säger:

Hej! Kul att du vill veta. Finns inga regler på hur många sidor en bok måste var. Jag har skrivit böcker som är från 18 sidor till över 200 sidor. Innehållet är det viktigast och till vilken åldersgrupp man skriver för. Barn som precis lärt sig läsa klarar inte av att läsa lika många sidor som lite äldre barn. Lycka till!
Svara

01 november, 2012 19:14

hafsa säger:

hej igen! jag vill bara meddela att jag är väldigt tacksam över ditt smarta svar, men har en fråga som beskymrar mig det är om det är en ungdomssbok jag gör ( för det är en ugdomsbok) ska det vara en extra lång bok eller? jag har ju läst Twilight dem är ju över 400 sidor eller mer liksom tack i för väg! // hafsa
Svara

28 oktober, 2012 10:22

hafsa säger:

hej igen! jag vill bara fråga ifall du vet vem som ska skriva sidorna i böckerna jag eller förlaget? och hr hittar man ett bra namn till en bok? tack i för väg!:) // hafsa
Svara

28 oktober, 2012 17:58

Torsten säger:

Om ett förlag vill ge ut en bok fixar de så att det blir nummer på sidorna när de trycker boken. Men du kan själv också infoga nummer på dina sidor i datorn. Titeln på boken kan du fundera på under tiden du skriver eller när den börjar bli klar. Skriv på!

27 oktober, 2012 08:29

hafsa säger:

hej igen! jag vill bara säga att det är så kult att du har en egen sida, kan du tipsa om andra författare med sidor! tack i för väg!:) //Hafsa
Svara

27 oktober, 2012 18:54

Torsten säger:

Hej! Kul att du gillar mina böcker. Nu finns det en fortsättning på Big Bang som heter \"Vilken smäll!\". Och sedan måste du läsa \"Instängd\". Den tycker jag själv är jättespännade. Härligt att du skriver egna berättelser. Och du ska veta att det ibland blir tvärstopp i huvudet. Men låt berättelsen vila. Gör något annat. Så när man minst anar det så får du en ny idé till en fortsättning. Det är svårt att få en bok utgiven. Men du kan alltid prova. Du får googla på \"Förlag\" och läsa vilket förlag som skulle passa dig bäst. Även om du får nobben första gången är det bara att fortsätta att skriva och skicka in igen och igen. Lycka till!

27 oktober, 2012 08:27

hafsa säger:

hej! Jag är ett stort fan av bigbang och alla dina andra böcker, men jag har börjat med en bok och det är lite svårt för mig att skriva. tillexempel när jag får ett tvärstopp och kan inte skriva.Det liksom tar slut med berättelser i huvudet vad ska jag göra? Jag har också enana fråga ska man skriva numrerna på sidan själv eller förlaget? OOO jag glömde nästan vad är det bästa förlaget, som en 13 åring kkan känna sig säker och respekterad som en tonåring istället för ett barn. Tack i för väg!:) // hafsa
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se