Prata med mig på Facebook

Nytt och gott år!


(03 januari, 2012 15:45)

Det nya året börjar som det gamla slutade med mildväder, regn och hårda vindar. Verkar som om vi får ännu en storm över oss. Det blir till att tända en brasa, ta en kopp kaffe och fortsätta med att skriva. Dagar som den här känns det rätt skönt att ha jobbet hemma och slippa ge sig ut.

Just nu skriver jag på tre helt olika böcker. Jag tycker det känns skönt att varva mellan barnböcker, ungdomsböcker och rena läroböcker. På det sättet är jag ständigt alert och nyfiken. Kör jag fast är med en bok är det bara att byta till en annan. Ibland mår böcker bra av att man tar en paus i arbetet. Det ger mig som författare tid att tänka efter och reflektera över innehåll, formuleringar och ibland även ifrågasätta handlingen.  

Jag pendlar ofta i mitt förhållande till nya böcker som är under arbete. Vissa dagar är jag rent lyrisk och tycker att det här komma att bli hur bra som helst. Nästa dag kan samma text kännas som all världens skräp har hamnat framför mina ögon. Då är det bra med en paus. Men sedan är det bara att fälla upp kragen, bita ihop och komma igen.


Lämna en kommentar:


05 januari, 2012 21:15

jojo säger:

svårt att veta vad man skriver. Om detr duger för andra. Själv kan man var helnöjd. Ingan annan fattar något.
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se