Prata med mig på Facebook

Rasism på fotbollsplanen


(17 oktober, 2010 22:03)

I många av mina böcker skriver jag om rasism och utanförskap. Tyvärr är det något som jag måste fortsätta med. För mig är det helt obegripligt att man måste avbryta en fotbollsmatch för att publiken buar, visslar och skriker nedsättande rasistiska ord till en spelare på planen. Idag hände det igen. I Italien spelades matchen mellan Cagliari och Inter. På planen spelade Samuel Eto`o, en spelare från Kamerun. Under flera minuter stoppade domaren matchen och speakern vädjade till publiken att uppföra sig på ett civiliserat sätt annars skulle matchen avbrytas. Som väl var avgjorde Samuel Eto´o genom att göra matchens enda mål. Det tystade rasisterna för den här gången.
För mig är det fullständigt ofattbart att vi år 2010 fortfarande har människor som är så primitiva att de ser ner på en medmänniska på grund av hudfärg. Hur kan det vara möjligt att nazismen och fascismen rasistiska ideologer biter sig fast lika envist som all världen löss.
För att utrota denna mänsklighets mörka sida behövs utbildning och kunskap och åter kunskap. Vi måste lära av vår historia. Det är bara lite mer än 55 år sedan de sista överlevande koncentrationsfångarna i Polen och Tyskland blev befriade.
Det känns som en otäck isande vind av rasism sveper över Europa.…

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se