Prata med mig på Facebook

Reta fantasin!


(15 april, 2011 20:52)

Vilken härlig vecka! Skolor är så olika. Från Gudmundtorps byskola utanför Höör till Lerbäckskolan i Lund. Från årskurs tre till nästan vuxna individer i årskurs åtta. Fantastiskt trevliga elever, personal och skolor. Min bild av skolorna i Sverige är så otroligt positiv. Vilket jobb alla pedagoger och bibliotikarier lägger ner för att sprida läsglädje. Det är fantastiskt att få vara med i detta arbetet.
Ikväll packar jag min väska. Nu ska jag flyga till min äldsta dotter i Hongkong. Hon pluggar där på universitet under den här terminen. Det ska bli spännande att uppleva en annan del av världen. Kanske kan det bli till nya uppslag till framtida böcker. I alla fall blir det 11 timmar i en plan från Amsterdam där jag inte har så mycket annat för mig än att sitta stilla i en flygstol. Det kan föda många nya idéer. Ibland är det viktigt att ha riktigt, riktigt tråkigt. Det retar fantasin. En sak för våra ungdomar att tänka på. Det behöver inte vara underhållning med film och dataspel och full fart genom livet... 
I mina hörlurar strömmar just nu Noah and the Whale. En grupp som inte blivit "hypad" och därför fått utvecklas i sin egen takt. Deras tredje album "Last night on planet" är en riktigt pärla. Tyvärr är motsatsen Glasvegas som inte lyckats leva upp till någonting efter sin hyllade debut. Singeln "Euphoria" är närmast en parodi på "Var ska vi sova i natt?" Så pinsamt!  

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se