Prata med mig på Facebook

Skapande skola


(16 november, 2012 08:39)

I veckan har jag varit på författarbesök i Blekinge på Möllegårdens skola. En fin liten skola i Svängsta Det var sol och 12 grader varmt i mitten på november. Inte illa.

På skolan ska jag vara med i ett projekt inom ramen för Skapande skola. Först träffade jag alla skolans elever från årskurserna 0-6. Jag berättade om hur jag skriver, tänker och presenterade några av mina böcker för att skapa läsglädje. Vilket resulterade i att eleverna rusade iväg till det fina skolbiblioteket för att låna eller sätta upp sig på kö till böckerna. Så kul!
Jag fick också beröm av eleverna för mina böcker. Och en elev i ettan tyckte att jag hade en fin frisyr. Bara en sådan sak. :-)

Eleverna höll även på att skriva manus. De ska göra en film av min bok "Kim och Lina möter ett monster". Det är en film som jag gärna vi se. 

Till våren ska jag återvända till skolan vid två tillfällen för att hålla skrivkurser med eleverna i årskurserna 3-6. Något som jag verkligen ser framemot.

Jag vill gärna påminna om att det finns pengar för skolor att söka via Kulturrådet och projektet Skapande skola. Så här står det bland annat i anvisningarna:

"Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar."

Läs mer här från Kulturrådet!


Lämna en kommentar:


21 november, 2012 18:17

Asiya säger:

Va¨rför kommer du inte till Ängåsskola och gör skrivkurs till oss? :)
Svara

21 november, 2012 19:08

Torsten säger:

Hej Asiyas! Jag kommer mer än gärna tillbaka till Ängåsskolan. Men jag måste först bli bokad. Du får prata med dina kompisar. Så kan ni gå till er lärare eller rektor. De kan säkert fixa ett skrivprojekt. Hade varit hur kul som helst :-)

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se