Prata med mig på Facebook

Skrivkurs och gott hygge


(23 juni, 2011 21:30)

I tisdags förmiddag mötte jag femton förväntansfulla tjejer och en kille på biblioteket i Värnamo. De hade anmält sig till en skrivkurs på sitt sommarlov. Det är stort tycker jag.
Vi började med att presentera oss för varandra och göra några skrivövningar. Från bibliotekets sida hade man ställt upp med förfriskningar, frukt och skrivmaterial. Ingenting fattades.
Efter våra inledande övningar med att skriva i olika tempus, med dialoger och prova med att skriva i jag-form var det tid för den riktiga övningen. Nämligen att på egen hand skriva en egen berättelse helt efter eget huvud. En berättelse som vi skulle spara, skriva ut och publicera i ett litet häfte för var och en att ta hem efter avslutad kurs.
Det var en mycket märklig känsla att blicka ut över en skara ungdomar som helt tysta bara satt där och skrev och skrev. När det var tid för en paus var ingen intresserad. Alla var så inne i sina berättelser att de bara ville fortsätta.
Nästa dag fortsatte vi med några fler skrivövningar, bland annat med att sätta några huvudpersoner i en berättelse i ett svårt dilemma för att sedan på ett realistiskt och logiskt sätta lösa upp problemen.
Därefter hade vi några tuffa timmar med att skriva ut berättelserna på dator för att sedan skicka dem till tryck. Och innan vi skiljdes efter två underbara dagar hade alla ett eget häfte med deltagarnas samlade berättelser.
Ett stort tack till Anna på biblioteket som arrangerat skrivkursen och Emma som servade oss med det mesta från förfriskningar till tryckeri.
Idag hade jag en underbar eftermiddag. Jag och mina författarvänner Leif och Mårten åkte till Bokförlaget Hegas, ett av våra gemensamma förlag. Där träffade vi Anna Hjelte och Agneta Edwards på förlaget. Efter en fika åkte vi gemensamt till restaurangen ”Rut på skäret” där vi blev bjudna på middag. Till middagen träffade vi också Maria Jönsson och Mattias Olsson båda framgångsrika illustratörer och författare.
Efter nattens regn bröt solen fram och vi hade några härliga timmar med god mat och trevlig umgänge med många glada skratt. Det var kort och gott ett riktigt ”Hygge” som danskarna brukar säga. Ett stort tack!
Nu hoppas jag på gott hygge även till midsommarhelgen…

Lämna en kommentar:


04 juli, 2011 21:33

Torsten säger:

Jag återkommer mer än gärna.
Svara

29 juni, 2011 16:05

Emma säger:

Det gjorde jag så gärna. Det var ett par ofantligt härliga skrivardagar, och det var trevligt att träffa dig. Lycka till med dina nya böcker!
Svara

29 juni, 2011 09:20

Anna säger:

Tack igen Torsten, suveräna dagar här på bibblan i Värnamo.
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se