Prata med mig på Facebook

Slut för i år


(15 december, 2011 17:10)

Efter två härliga dagar med författarbesök på Flyinge fina skola där jag träffade klasserna 1-6 fortsatte jag idag med att besöka skolan i Harlösa. Det var hur trevligt som helst. Men det var årets sista författarbesök. Det har varit ett fantastiskt år där jag besök över 100 skolor och ännu flera klasser. Det har varit många spännande resor till Orust, Oskarshamn, Göteborg, Ängelholm, Kristianstad och Värnamo för att nämna några. Nu blir det att skriva och ladda inför nästa år. Då väntar nya böcker och fler författarbesök! Härligt!

Nu närmast väntar jag på boken Sverige under andra världskriget. Den trycks i Kina och böckerna är på väg med båt till Sverige. Enligt uppgift ska de vara ute i handeln till den 21 januari nästa år. Om knappt en månad. Jag längtar redan att få hålla en av böckerna i handen. Det är snart tre år sedan jag påbörjade detta projekt.

Det här med att vi skickar varor runt klotet på det här viset stör mig. Det är inte bara böcker utan lax från Norge som blir rensad och paketerad i Thailand för att sedan skickas tillbaka till oss i Norden. Och räkor som fångas utanför Grönland i Ishavet och som kokas ombord på fiskefartygen för att sedan leveras till hamnar i Danmark. Där transporteras räkorna vidare med långtradare genom Tyskland, Frankrike och Spanien för att till slut hamna i Marocko i Afrika. Där pillas räkorna av flinka fingrar innan de transporteras hela vägen tillbaka och säljs som färska räkor i butiker och till restauranger runt om i vårt avlånga land. Snacka om feltänk!  


Lämna en kommentar:


17 december, 2011 13:53

Niklas säger:

Kan inte annat än att hålla med.
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se