Prata med mig på Facebook

Slutsåld!


(03 december, 2012 09:58)

Jag debuterade som författare för 10 år sedan med boken "Bland hajar och andra äventyr". Sedan dess har det varit en spännande resa med att skriva böcker. Jag försöker hela tiden blir bättre, bredda mig och söka nya infallsvinklar. Jag vill också skriva olika sorters böcker för olika åldrar. Det har genom åren blivit en mängd barn- och ungdomsböcker för åldrarna 6-14 år men också faktaböcker och läroböcker. Jag börjar närma mig en utgivning av 50 böcker. Och ibland kan jag undra hur i hel friden har det gått till?

För mig är det en fantastisk känsla att få skriva. En dröm som gått i uppfyllelse. Det är en stor lycka att få gå till posten (Konsum) och hämta ut en kartong med nya böcker som kommer direkt från tryckeriet. Sedan åka hem och öppna paketet, ta ut en bok och bara bläddra.

En bok som ligger mig extra varmt om hjärtat är boken "Sverige under andra världskriget". Det är en bok som jag under många år gick och funderade på. Jag ville skapa en bok som både var en skönlitterär bok men också en faktabok. Till slut skrev jag ett omfattande synopsis och skickade till bokförlaget Liber, där jag sedan tidigare gett ut läromedel. Jag fick ett positivt svar och fick fria händer att göra den bok som jag länge drömt om. Till min hjälp fick jag Ulla Segelman-Lindqvist som är en underbar och mycket rutinerad redaktör.

Sedan tog jag också hjälp av min mamma som då var 86 år gammal och som själv varit med och upplevt Sverige under det andra världskriget. Hon kunde hjälpa mig med att beskriva detaljer och stämningar i vårt land under den här tiden. Det var också min mamma som läste det sista korrekturet innan boken gick till tryck. Starkt gjort av en kvinna som bara fick gå åtta år i skolan innan arbetslivet väntade. Nu finns hon inte längre i livet men jag är oerhört stolt över att hon var min mamma.

När jag sedan fick kontakt med Stefan Zablocki i Malmö blev boken komplett. Stefan upplevde andra världskriget som barn. Han är ett unikt ögonvittne som överlevde flera koncentrationsläger bland annat Auschwitz. Han kom till Sverige som 15-åring. Hans historia kommer att leva länge genom att den här boken. Och det är jag oerhört glad och stolt över. Vi får aldrig glömma vår historia.

I förra veckan fick jag så ett brev från Liber i Stockholm. Boken "Sverige under det andra världskriget" har, sedan den kom ut i våras, snart sålt slut sin första upplaga. Nu ska den gå till tilltryck. Helt fantastiskt! 


Lämna en kommentar:


03 december, 2012 14:23

Hans Svensson säger:

Hej Torsten Jag måste gratulera dig till en intressant och givande bok som vi använder på vår skola. Eleverna uppskattar den. Vi kommer inför nästa läsår att köpa in en klassuppsättning. Mvh HS
Svara

03 december, 2012 16:16

Torsten säger:

Tack Hans! Dina ord värmer.

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se