Prata med mig på Facebook

Spännande bokcirkel


(09 november, 2023 10:55)

I Kristianstad händer det saker. Den 30 november åker jag till SFI för att få veta mer.
Läs här om den spännande bokcirklen mellan föräldrar och barn:

"I veckan var det uppstart för en ny typ av bokcirkel på Lingenässkolan, ett samarbete mellan skolan och SFI där vuxna och barn ska läsa tillsammans. De samlades i Lingenässkolans bibliotek där boken som ska läsas under de kommande sex veckorna introducerades.

- Vi har valt ”Mysteriet med tomterånarna” i serien Splej av Torsten Bengtsson. Det är en bokserie som handlar om fyra barn i 10-12 års åldern som löser mysterium och sedan kablar ut det i sitt eget TV-program, berättar Carina Nilsson som är resurslärare i framförallt svenska och svenska på andraspråk på Lingenässkolan.

Det är sju mellanstadiebarn och sex mammor som ingår i bokcirkeln. Några av barnen har läst en eller ett par böcker i serien redan, men samtliga mammor har läst en och samma bok i undervisningen på SFI. Detta för en bättre förförståelse."

- Jag tycker boken var rolig och lite läskig. Jag ser framemot att läsa en till i serien. Det är fint att vi gör detta tillsammans, säger Uba Hussein som är inne på sitt tredje år på SFI.


Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se