Prata med mig på Facebook

Temaarbete på Holmaskolan och Kroksbäcksskolan


(26 mars, 2010 16:46)

Igår kväll var jag tillbaka till Kroksbäcksskolan i Malmö. Det var föräldramöte för eleverna i årskurserna 5 på Holmaskolan och Kroksbäcksskolan. Samtidigt var det också en kväll där eleverna redovisade sitt temaarbete under den gångna veckan. Mycket av detta temaarbete handlade om mig som författare och mina böcker. Jag blev djupt imponerad och hedrad att få vara en del i detta arbete.

Lärarna, som gjort ett fantastiskt jobb, hade delat in eleverna i olika grupper. Några hade dramatiserat en del av mina böcker och skrivit olika scenarier på en alternativ fortsättning. Under kvällen stod tre tjejer på scenen och läste upp sina berättelser. En av tjejerna hade bara varit i Sverige i två år. Och vilka historier!

En grupp hade i slöjden framställt en skinnpung inspirerade av boken Ormens öga där handlingen är förlagd till vikingatiden. En tredje grupp hade collage på några av mina böcker och skrivit recensioner. Kort sagt det var en hel lyckad kväll! Ett stort tack till Ingrid Olsson, biträdande rektor på Holmaskolan som bjudit in mig. Jag återkommer mer än gärna i något annat sammanhang!

Lämna en kommentar:


12 april, 2011 18:25

mariam säger:

jag tycker att det var jätte bra av 5or och var det blondina som frågar alla frågor till dig det var jätte bra av henne hon blev inte blyg tror jag för jag går i 4an tack för att du var glad
Svara

09 mars, 2012 16:59

säger:

bra komentat wrw

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se