Prata med mig på Facebook

Till Marieholm


(10 oktober, 2010 11:49)

I veckan ska jag åka på författarbesök till Marieholm i Eslövs kommun. Där ligger Mariaskolan. Det är skola som jag har åkt förbi hundratals, kanske tusentals gånger men ännu inte varit inne i. Förklaringen till detta är att jag är född och uppvuxen i Landskronan och att mina föräldrar köpte en tomt på Ringsjöhöjden strax utanför Höör. Där byggde min pappa en sommarstuga. För att komma till och från stugan åkte vi varje helg genom Marieholm och förbi Mariaskolan.
Jag minns även gästgivargården mitt i samhället där man serverade god, hemlagad och prisvärd husmanskost. Vad jag förstår är den fortfarande i drift.
Nuförtiden kör jag regelbundet sträckan Höör - Landskrona i samband med mina besök på Landskrona idrottsplats. Jag är en stor supporter till Landskrona BoIS www.landskronabois.com
och missar ogärna en match. Men nu kör jag på den nya vägen som går utanför Marieholm. Efter år av diskussioner har vägen äntligen blivit verklighet och invånarna i Marieholm och eleverna på Mariaskolan slipper den tunga trafiken in på knutarna.
I vilket fall ska det bli kul att få träffa eleverna och lärarna på Mariaskolan. Jag ska börja på måndag med att besöka fyra klasser från 1 till 4. På fredag träffar jag förskolan och klasserna 5 och 6. Ska bli jättekul!

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se