Prata med mig på Facebook

Till Stockholm


(04 oktober, 2010 10:36)

I veckan ska jag åka till Stockholm och bokförlaget Liber. Vi ska jobba vidare med boken Sverige under andra världskriget som nu går in på sista varvet. Det mesta av texterna är skrivna och nu fattas det bilder, bildtexter och illustrationer som är väl så viktiga.
Jag brukar åka tåg till Stockholm dels av miljöskäl men också att för att det går att jobba på tåget. Tyvärr brukar jag sällan komma fram i tid och har genom åren lärt mig att åka upp kvällen innan ett möte för att säkert vara på plats. För mig är det en gåta hur vi i Sverige kan ha en järnväg som fungerar så dåligt. Det är en omöjlighet för X2000 att passa tiderna när stambanan är överbelastad med andra långsammare godståg, pendeltåg och lokaltåg. Självklart ska en resa mellan Skåne och Stockholm på sin höjd ta två timmar med uppdaterade snabbtåg. Detta skulle göra flyget överflödigt på sträckan.
Sedan är det SJ prissättning på biljettpriserna. Igår läste jag att det är billigare om jag köper biljetten stegvis. Från Höör-Alvesta, Alvesta-Norrköping, Norrköping-Stockholm istället för en direktbiljett. Min biljett, som visserligen är ombokningsbar, kostar tur och retur Höör-Stockholm över 2000 kronor. Min dotter åkte för några veckor sedan samma sträcka för 199 kronor. Var är logiken?

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se