Prata med mig på Facebook

Tillbaka till vardagen


(03 oktober, 2012 17:30)

Då var den stora bokmässan i Göteborg avklarad för det här året. Jag längtar redan till nästa. Det är så otroligt kul att få gå runt bland alla böcker, träffa förlag och andra som skriver. Men nu är det slut med mingel, snittar och dyra hotell. Det är tillbaka till verkligheten som gäller med falukorv och köttfärssås och spagetti. Inget fel med det. Jag gillar vardagen.

Den här veckan har börjat på bästa sätt med en rad förfrågningar om föreläsningar och författarbesök nu under hösten och till nästa år. Jättekul! Men det som fick mig att bli lite knäsvag var ett mejl från Författarfonden. De håller bland annat reda på utlåningsstatistiken från landet bibliotek. Under mitt namn stod det 122 850. Det är inget telefonnummer utan så många gången någon av mina böcker blivit utlånade från landets bibliotek. Jag var också med på en topplista över landet mest lästa författare. Där fanns namn som jag under många år sett upp till. Nästan lite overkligt.


Jag har också fått hem en ny bok som jag varit med att skriva tillsammans med Annica Hedin. Det är en uppdaterad version av "Upptäck Sverige". Nu helt i fas med den nya läroplanen Lgr 11. Redaktör för boken har varit Charlotte Eriksson och förlaget heter Liber.
Läs mer om boken

"Upptäck Sverige" har redan gått till tilltryck eftersom nästan hela första upplagan är förhandsbokad. Helt otroligt vilket sug det är efter nya fräscha läroböcker.

Nu har jag några dagar med skrivtid. Håller på med en ny faktabok i Aha-serien för Nypon Förlag. Den här gången handlar det om vår miljö vi lever. Hur ska det bli i framtiden? Spännande och kul att skriva om.


Lämna en kommentar:


10 oktober, 2012 13:06

Bea säger:

Lgr 11 hmmm....
Svara

06 oktober, 2012 20:41

säger:

chip chip hurra
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se