Prata med mig på Facebook

Två trevliga möten och ett vidrigt foto


(24 februari, 2011 23:12)

Nu har jag varit på två mycket intressanta möten. Först träffade jag redaktionen för Nypon Förlag i Helsingborg. Vi diskuterade upplägget för våra nya fina, fräscha och intressanta faktaböcker som vi kommer att visa för världen till hösten. Men redan nu kan jag avslöja att det kommer att handla om vikingar, teknik med el och lite sex och sånt. Jag fick också träffa Åsa som ska fixa med formgivning och layout.
I Stockholm träffade jag mina medarbetare på Liber förlag. Vi valde de sista bilderna till faktaboken om Sverige och andra världskriget. Nu ska jag skriva några bildtexter och göra ett register sedan är vi färdiga. Två år av underbart arbete är slut. Jag kommer att sakna den här boken men den kommer att bli så otroligt bra. Jag känner mig stolt och glad. En bok som kommer att vara i många år.
I boken finns en bild som jag har tittat på den flera gånger. Jag kan inte förstå den. Till vänster kan man se Josef Kramer kommendant för koncentrationslägret Bergen-Belsen, Doktor Josef Mengele (dödsänglen från Auschwitz) och kommendanten för Auschwitz Rickard Baer. De ser ut att ha en trevlig sammankomst med sina familjer. Ett par hundra meter bakom deras ryggar pågår förintelsen för fullt. Hundratusentals människor blir mördade. Hur kan detta vara möjligt? Hur kan människan bli så avtrubbad från sina känslor? 


 


Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se