Prata med mig på Facebook

Värmer flera gånger


(07 maj, 2011 11:48)

Vår med sol och värme känns härligt. Men tyvärr måsta jag redan nu förbereda mig inför den kommande vintern. På vägen där jag bor ligger 10-12 kubikmeter med ved. Nu ska den tas omhand. Det är lite att göra innan veden är staplad och klar. Och enligt gammal tradition ska jobbet vara färdigt innan midsommar. Därefter torkar inte veden något nämnvärt. I år har jag beställt bokved. Det är kungen av träslag att elda med. Brinner länge och ger en skön värme.
Att såga, klyva, bära och stapla ved är ett svettigt jobb. Ordspråket att veden värmer flera gånger kan jag verkligen skriva under på. Det bästa är väl att jag slipper köpa en massa dyra gymkort.
Efter ett par timmars slit är det sedan skönt att avrunda med en stund framför datorn. Det är som om hjärnan fungerar mycket bättre efter fysisk aktivitet. Jag minns det från skolans värld där de lugnaste stunderna och de mest koncentrerade lektionerna från elevernas sida var efter idrottslektioner, friluftdagar eller efter en simtur i simhallen.
När jag själv får problem med mitt skrivande, handlingen känns skakig eller att en karaktär i berättelsen blir otydlig är det otroligt skönt att bara gå ut och gå. Plötsligt faller pusselbitarna på plats och jag kan rusa in till datorn och fortsätta att skriva.


Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se