Prata med mig på Facebook

Vet vi vad vi gör???????


(12 augusti, 2011 15:52)

Jag känner mig lite förvirrad och upprörd. Läser flera uppgifter om att vi i Sverige för närvande ger över 50 000 svenskar, många av dem barn, adhd-mediciner. Medicinerna är narkotikaklassade och innehåller amfetaminliknade preparat som tas dagligen i mycket små doser.
Antalet som medicineras ökar år från år. En del läkare skriver ut mediciner efter en diagnos utan att man provar någon form av pedagogisk behandling. Speciellt då till till barn och deras familjer. Något som i många fall kan var en framkomlig väg även om det tar lite längre tid.
Jag är övertygad om att det finns något som heter adhd men inte hur många som lider av detta. Jag kan även bli lite mörkrädd hur man får diagnosen och hur dagens tester är utformade. Det finns för många frågetecken. Liksom hur det är med biverkningar och eventuella framtida men. I USA har man konstaterat att amfetaminmissbrukare oftare får Parkinsonssjukdom. Vad händer om vi ger barn dessa preparat under en längre tid?
Vet vi vad vi gör?

Du kanske själv har adhd. Enligt tidningen Expressen kan man göra ett enkelt test. Själv gjorde jag det. Och faktiskt hade jag själv adhd utan att veta om det. Prova själv: TEST 


Lämna en kommentar:


15 augusti, 2011 14:01

oj oj oj säger:

Här var det en till som åkte dit på Expressens fantastiska test. Jag trot säkert att halva befolkningen plöstligt lider av adhd. Åtminstone ibland. Hit med min medicin.
Svara

14 augusti, 2011 21:23

Pinsam säger:

Vilken otrolig pinsam test.Så typisk kvällstidningar. Inte en siffra rätt. Nästa alla få ju adhd
Svara

14 augusti, 2011 00:09

Malin säger:

Underbart test. Jag hade också adhd!
Svara

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se