Prata med mig på Facebook

Vikingar och Grimslöv


(08 februari, 2011 20:40)

Just nu håller jag på att skriva i ett spännande projekt. Det ska bli en serie lättlästa faktaböcker för Nypon Förlag. Böcker kan användas både som ren läsning men också som läroböcker i skolans värld. Den första boken handlar om vikingar. En otroligt händelserik tid att skriva om. De första böckerna ska vara klara till hösten i år. Då blir det även böcker i Teknik med el och Sex och samlevnad


För några år sedan skrev jag boken Ormens öga på LL-förlaget. Den handlar om en flicka på Irland som någon gång under vikingatiden får möta vikingar. Det är inga fredliga män. De anfaller byn där Maria bor. Detta är upptakten till en spännande berättelse om våld, mod och den svages rätt att försvara sig mot överheten.


I mitten på den här veckan ska jag besöka Grimslöv. Det ligger någon mil utanför Alvesta. Namnet Grimslöv får mig att tänka på vikingar. Kanske beror det på likheten med namnet Grimsby i England. En stad som vikingar från Norden grundlade. I vilket fall ska det bli hur kul som helst att få möta eleverna i Grimslöv.

Inga kommentarer ännu. Bli den första att lämna en kommentar:Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se