Prata med mig på Facebook

Vilken smäll!


(23 augusti, 2012 11:57)

Först kom Big Bang. Alltså boken om killarna Robin och Samir som bildar bandet som de kallar just Big Bang. Det är så de vill låta när de spelar. Som en stor fet smäll. Robin spelar trummor, Samir rappar och sjunger på arabiska medan tvillingarna Ella och Alva spelar elgitarr och bas. Nu kommer den hett efterfrågade uppföljaren till boken med det passande namnet Vilken smäll!

Nu ska bandet vara med i en tävling. Men någon gör allt för att stoppa deras medverkan. Nu måste bandet ta reda på vem det är. Det hela slutar med en smäll. Och vilken smäll!

Boken är spännande illustrerad av Stefan Lindblad.

Så här tyckte BTJ om Vilken smäll!:

"Texten är mycket lättläst och välskriven och personbeskrivningen är genomarbetad när det gäller de båda huvudpersonerna."

"Detta är ett utmärkt alternativ för elever som visar läsmotstånd och det finns en hel del att samtala om när boken används i undervisningen." - Jan Nilsson


Lämna en kommentar:


20 oktober, 2012 09:12

ASiya säger:

Hejsan torsten nu är jag på 20 sidan och jag börjar fundera på att skriva nummret på varje sida men kan man göra det eller skall bokförlaget göra det när man skickar in :)ttack om du svarar
Svara

08 september, 2012 12:14

säger:

Yeeesss!!!!
Svara

02 september, 2012 15:23

Asiya säger:

hur gör man igentligen när man kickar sin bok till ett förlag träffar man förlaget eller?
Svara

02 september, 2012 22:43

Torsten säger:

Man skriver klart allt, renskriver och kollar texten många många gånger. Sedan letar man upp ett förlag som verkar passa. Förlagen kan man Googla på nätet. Då får man även fram deras adress. Sedan är det bara att skicka in, vänta och hålla tummarna att förlaget vill ge ut din bok.

30 augusti, 2012 13:36

Boel säger:

Den ska vi införskaffa. Big Bang har vi reda och alla väntar med på spänning på fortsättningen :)
Svara

24 augusti, 2012 16:24

Asiya säger:

Asiya hej Torsten det är Asiya igen ialla fall, hur många böcker kommer det bli om Robin och Samir kommer det bli som serier tack// Asiya
Svara

25 augusti, 2012 09:05

Torsten säger:

Hej Asiya! Jag vet inte. Först kom boken \"Big Bang\". Och nu har \"Vilken smäll!\" just kommit ut. Kanske blir det en till bok men då dröjer det säkert till nästa år innan jag har tid att skriva den. Just nu håller jag på med de böcker som ska ges ut under 2013. Det blir en hel hög. En av mina senaste böcker heter Instängd. Det är riktigt spännande. Prova att läs den. Boken kommer från ett förlag som heter Opal. Därifrån kommer snart en ny bok som heter Försvunnen.

23 augusti, 2012 16:14

Asiya Aden säger:

Hej! Torsten jag vet inte om du kommer ihåg någonstans i april kanske så kom du till olika klasser i sveriges län du kom till där i mot Ängåsskolan en skola i Göteborg och då kom du till en klass som hette 4.A som hade en lärare som hette Pia Olfsson och hon had långt rött hår i alla fall jag var en tjej som hade en sjal på huvudet och var brun i ansiktet den som ställde mycket fråge jag älskar dina böcker och har läst rädda ali och alla dem och big bang och massvis med andra och jag undrar om du har skrivar tips jag håller på och gör en bok och den har 18 sidor just nu och ibland kör jag fast och vet inte vad jag skall skriva om har du tips om vad man skall gör då? ps. Du är en riktigt begåvning :)
Svara

23 augusti, 2012 22:28

Torsten säger:

Hej! Tack för din kommentar. Jag minns Göteborg och Ängåskolan och din klass. Det var ett mycket trevligt besök. Hoppas att jag får möjlighet att komma tillbaka till din skola. Det hade varit kul att få hålla en skrivkurs för dig och alla andra elever på din skola. Du får fråga din lärare om det är möjligt. Jag tycker att det är toppen att du skriver. Man måste skriva mycket innan det blir bra. Det är helt normalt att det ibland tar tvärstopp. Det händer mig. Då kan det gå flera dagar utan att det blir något skrivet som jag tycker är bra. Men så lossnar det och jag kan skriva vidare. Ett bra tips är att försöka skriva i jag-form. Då blir man den huvudperson man skriver om. Plösligt är man helt inne i historien nästan som om det händer på riktigt. Då brukar det också bli riktigt bra tycker jag. Försök också skriva med dialog när personerna pratar med varandra. Men tänk på att inte bara ha dialog. Det är också bra att beskriva hur det ser ut och vad personerna du skriver känner inom sig. Speciellt huvudpersonen. Lycka till med ditt skrivande. Tänk på att alla som skriver är författare. Hälsar Torsten

Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se